Nyhet

Dallas Good är död

GAFFA.se – allt om musik

Dallas Good, sångaren och gitarristen i altcountrybandet The Sadies, har dött. Detta rapporterar Rolling Stone.

Mest kända var The Sadies för sina live-shower, där bredden av influenser tog sig uttryck i allt från country & western till folk-punk och 60-talsdoftande garagerock.

”Vi är semi-unika på det sättet att The Sadies aldrig hade en hit eller ett gyllene ögonblick där molnen delade sig och vi fick chansen att vinna miljoner människors hjärtan. Så vi byggde hela vår fanbase genom att spela på små klubbar och barer och jobba oss uppåt, vilket är en väldigt långsam och diagonal sluttning”, sa Dallas Good i en intervju med Toronto Star 2010.


Good samarbetade också under sin karriär med artister som Neil Young, Garth Hudson från The Band, Kurt Vile och Justin Townes Earle för att nämna några.

The Sadies uttrycker sin sorg i ett inlägg på sin Facebook-sida, där de skriver:

”Det är med ofattbar sorg som vi meddelar den plötsliga bortgången av Dallas torsdagen den 17:e februari. Han dog av naturliga orsaker 48 år gammal, under uppsikt av läkare som upptäckte kranskärlssjukdom tidigare i veckan. En son, broder, make, en vän, en bandmedlem, en ledare, en kraft att räkna med, vi har inga ord för chocken vi alla känner.”

LÄS OCKSÅ: 33 färska skivor du bör kolla in

ANNONCE