Nyhet

Efter succén med Tunna Blå Linjen – duon gör nytt samarbete

GAFFA.se – allt om musik

As Near As You Can Be är ledmotivet till filmen Comedy Queen som har biopremiär 11 februari.

Irya Gmeyner (April Snow) och Martin Hederos har arbetat tillsammans under flera år och skrev musiken till fjolårets succéserie Tunna Blå Linjen som inte bara vann ett utan två priser, Årets tv-drama och Årets program, på Kristallen. Utöver detta har de även gjort musiken till dramaserien Systrar 1968 som fick Ria-priset 2019 för årets bästa TV-seriemusik. Nu är de åter aktuella med ledmotivet till Comedy Queen.

Ungdomsfilmen berättar om Sasha som, efter att ha förlorat sin mamma, vill bli en comedy queen för att få sin pappa att skratta igen. Filmen är baserad på Jenny Jägerfelds roman med samma namn, som belönats med Barnradions bokpris, nominerats till Augustpriset och sålts till 20 länder. Sanna Lenken är regissör, vars senaste regiverk är Tunna Blå Linjen och Thunder In My Heart


– Vi ville få fram en humor och värme i musiken precis som i manuset. En lekfullhet som växlar mellan sprallig humor och sorgset allvar, säger Irya och Martin i ett gemensamt uttalande i ett pressmeddelande.

Filmens ledmotiv As Near AYou Can Be som görs av April Snow är en låt som doftar Amason och Beach House som handlar om att vara nära en person som mår dåligt och hur man tar sig vidare utan att gå under själv.

LÄS OCKSÅ: Långfilm om Michael Jackson på väg – Bohemian Rhapsody-producenten ligger bakom


ANNONCE