Nyhet

Försökte skingra demonstranter med hitlåt från 90-talet

GAFFA.se – allt om musik

Med hjälp av musik försökte Nya Zeelands myndigheter skingra demonstranter utanför parlamentsbyggnaden i huvudstaden Wellington. Händelsen inträffade under lördagen.

Myndigheterna spelade upp en 15 minuter lång slinga av hits från sångaren Barry Manilow samt 90-talshitten Macarena av Los Del Rio (bilden) för att få demonstranterna att skingras. Det skriver BBC.

De hundratals demonstranterna framför parlamentsbyggnaden svarade med att spela upp låtar som We're Not Gonna Take It av Twisted Sister.

Enligt nyhetsbyrån AP ska ännu fler demonstranter ha strömmat till efter myndigheternas musikexperiment.

Protesterna har pågått sedan i tisdags och flera av demonstranterna har slagit läger framför parlamentet.

På torsdagen eskalerade demonstrationerna och över 120 personer greps när polisen med våld försökte rensa ett område med hundratals demonstranter. Sedan dess har det inte kommit några rapporter om arresteringar, även om demonstrationerna har fortsatt att växa.

Demonstranterna är arga över landets strikta inställning till coronapandemin. Bland annat är de missnöjda med den fortsatta nedstängningen av landet trots att coronaläget är relativt stabilt och 94 procent av alla medborgare över tolv år är fullvaccinerade. Andra demonstranter är arga över att det är obligatoriskt att vara vaccinerad om man bland annat jobbar inom utbildnings- eller hälsosektorn, inom försvaret eller hos polisen.

Demonstrationerna i Wellington har tydligen inspirerats av de pågående lastbilsprotesterna i Kanada och i allt högre grad har man börjat fylla huvudstadens gator med lastbilar, bilar, husbilar och motorcyklar.

Utöver musiken har demonstranterna fått stå emot ösregn. Myndigheterna har också satt igång sprinklersystemen på gräsmattorna framför parlamentet, där demonstranter har slagit upp tält, i ett försök att få bort dem. Demonstranterna har svarat igen och täckt sig med paraplyer och regnrockar. De har även grävt små rännor i gräsmattan för att leda bort vattnet från sprinklersystemet, skriver AP.

LÄS OCKSÅ: Artister spelar i din trädgård i sommar

ANNONCE