Nyhet

Green Day ställer in konsert i Ryssland – "rock'n'roll är för alltid"

GAFFA.se – allt om musik

Green Day har ställt in sin kommande konsert i den ryska huvudstaden Moskva efter Rysslands invasion av Ukraina. Det skriver gruppen i en story på Instagram. Bandet skulle ha spelat i staden den 29 maj på Spartak Stadium, som har plats för mer än 45 000 personer.

Green Day skriver följande, här citerat av Pitchfork:

"Med tunga hjärtan, i ljuset av aktuella händelser, känner vi oss tvungna att ställa in vår konsert i Moskva på Spartak Stadium. Vi är medvetna om att den här situationen inte handlar om arenarockshower, det är så mycket större än så. Men vi vet också att rock'n'roll är för alltid och vi känner oss övertygade om att det kommer att finnas en tid och en plats för oss att återvända till i framtiden. Biljetter återbetalas vid köp. Ta hand om er."


Green Day är ett av de första stora internationella namnen som ställer in en konsert i Ryssland efter invasionen den 24 februari. Den ryske rapparen Oxxxymoron har ställt in sex konserter i sitt hemland i protest, medan Nadya Tolokonnikova från punk- och aktivistgruppen Pussy Riot säljer NFT:s till stöd för ukrainska medborgarrättsgrupper.

Ryssland får inte heller medverka i årets Eurovision Song Contest. Detta meddelades av EBU för några dagar sedan.

Green Day spelar i Stockholm på Tele2 Arena den 11 juni.


LÄS OCKSÅ: Ryska artisters kritik mot invasionen: "Jag kan inte underhålla er samtidigt som ryska missiler faller i Ukraina"

ANNONCE