Nyhet

Joe Rogans podcast försvann på Spotify

GAFFA.se – allt om musik

Under måndagsmorgonen gick det inte att lyssna på The Joe Rogan Experience på Spotify, användare möttes istället av ett felmeddelande. Nu är podcasten tillgänglig att lyssna på igen, men Spotify har inte kommenterat anledningen till varför den tidigare låg nere, rapporterar norska VG.

För en knapp månad sedan plockade Spotify bort 70 avsnitt av podden efter kritik om rasism. Flera artister har också valt att ta bort sin musik från plattformen, bland annat artisten India.Arie, som också kritiserade programledaren Joe Rogan för att använda n-ordet i podden.

Hon skrev då i ett inlägg på Twitter:


”Jag har bestämt mig för att ta bort min musik och min podcast från Spotify. Neil Young öppnade en dörr jag MÅSTE gå igenom. Jag tror på yttrandefrihet. Men, jag tycker att Joe Rogan är problematisk av fler anledningar UTÖVER hans covid-intervjuer. FÖR MIG ÄR DET OCKSÅ hans språk om ras. Det jag pratar om är RESPEKT – vem som får det och inte. Betala musiker en bråkdel av en penny? Och HAN 100 miljoner dollar? Det här visar vilket sorts företag de är och vilket sällskap de har. Jag är trött.”

Spotify har sedan dess inte heller kommenterat varför de tog bort avsnitten.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av indiaarie (@indiaarie)


 

LÄS OCKSÅ: Spotify tar bort 70 Joe Rogan-avsnitt – "Det har varit mycket skit"


ANNONCE