Nyhet

Kent-relaterade Kapitalet släpper ny singel

GAFFA.se – allt om musik

"2020 och 2021 har varit år som för alltid kommer skrivas in i historien som en global prövning bortom våra föreställningar. År som har fått oss att förstå att vi inte kan ta normalitet för givet. Åren har kanske fått oss att just begrunda att man ska 'skynda att leva' – att vi ska ta varje dag som en gåva eftersom vi alla vet hur allt en gång ska sluta."
 
Så står det i pressmeddelandet från Kapitalet som idag släpper en singel med just titeln Skynda Att Leva. Duon utgörs av Dejan Belgrenius och Martin Sköld, tidigare medlem i Kent, men gästas även av trummisen Markus Mustonen från nyss nämnda band.Låten skrevs klart en natt 2020 när sångaren Dejan och Martin satt och diskuterade föräldrarollen och det paradoxala i att uppfostra sina barn att bli självständiga, samtidigt som att det är just det som är det svåraste. Att släppa taget om den man älskar mest. På ett annat plan är tolkningen mer universell – "lev fullt ut i den tid du har”.

Inspelningen av Skynda Att Leva har ägt rum i bland annat Atlantis Studios, Stockholm med inspelningstekniker Niclas Lindström. Mixningen skedde i den legendariska Hansa Studios i Berlin där akter som David Bowie, U2, Depeche Mode har huserat. Bakom spakarna finner vi Grammy-belönade mixproducenten Michael Ilbert.

LISTA: De tio bästa kärlekslåtarna – för nykära, nyskilda och ensamma
ANNONCE