Nyhet

Långfilm om Michael Jackson på väg – Bohemian Rhapsody-producenten ligger bakom

GAFFA.se – allt om musik

En långfilm om Michael Jacksons liv förbereds, skriver Variety. En av producenterna bakom filmen blir Graham King, som även producerat filmen Bohemian Rhapsody om Queen-sångaren Freddie Mercurys liv, och manuset kommer att skrivas av John Logan, som även skrivit manus till filmer som Gladiator, The Aviator (som Graham King också producerade) och Skyfall.

Filmen, med titeln Michael, är skapad med godkännande av familjen Jackson, och förutom Graham King produceras den även av John Branca och John McClain, som tillsammans förvaltar Jacksons egendom. Graham King har träffat familjen Jackson upprepade gånger.

– Jag träffade familjen Jackson för första gången 1981, och jag är ödmjuk över att få ta med arvet efter dem på den stora skärmen. När jag såg Victory Tour på Dodger Stadium (med The Jacksons i Los Angeles, red.), kunde jag aldrig har föreställt mig att jag 38 år senare skulle ha förmånen att få vara en del av den här filmen, sa Graham King i ett pressmeddelande, citerat av Variety.

Enligt samma pressmeddelande kommer filmen "ge publiken ett djupgående porträtt av den komplicerade mannen som blev kungen av pop. Den kommer att återuppliva Jacksons mest ikoniska framträdanden, samt ge en grundlig inblick i underhållarens konstnärliga process och personliga liv".

Michael Jackson dog 2009 av en oavsiktlig överdos av sömntabletter, 50 år gammal. Under sin 45-åriga karriär lyckades han sälja över 400 miljoner skivor, vilket gjorde honom till en av de mest säljande artisterna i historien. Han mötte dock också en del motgångar, inte minst upprepade anklagelser om pedofilövergrepp. Han frikändes dock vid en rättegång 2005, men anklagelserna återkom 2019 i samband med dokumentären Leaving Neverland.

KLASSIKERN: Helande hooks och en moonwalk in i slumområden

ANNONCE