Nyhet

Låt Live Leva presenterar de första akterna

GAFFA.se – allt om musik

Låt Live Leva startades som ett initiativ för att stötta livebranschen under en tid då restriktioner begränsade levande musik med publik. Initiativet prisades bland annat på Manifestgalan i kategorin Årets live och har samlat in över en miljon kronor i stöd till musiker under pandemin.

Den 17 mars återvänder Låt Live Leva, nu som en showcasefestival med panelsamtal och framträdanden av artister som Hurula, Deportees, Julie Chikane och MOR. Festivalen kommer simultant att genomföras från fem städer runt om i landet: Stockholm, Malmö, Umeå, Göteborg och en helt digital scen från Borlänge. Som deltagare finns möjligheten att se såväl panelsamtal som framträdanden digitalt, men också på plats i alla städer utöver Borlänge. Fysiska såväl som digitala biljetter släpps den 18 februari. 

Dagen börjar med en livesänd version av Tomas Andersson Wijs podcast Hundåren, i vilken Svensk Lives verksamhetssamordnare Joppe Pihlgren intervjuas om de ”hundår” branschen genomgått under de gångna två åren. Hundåren kommer följas av panelsamtal som leds av musikjournalisten Jan Gradvall. På kvällen framträder artister från Oceanen i Göteborg, Södra Teatern i Stockholm, Väven i Umeå, Babel i Malmö och Dalapop i Borlänge. 

Line-up (fler akter tillkommer): 

Hurula – Väven, Umeå 
Deportees – Väven, Umeå 
MOR – Södra Teatern, Stockholm
Julie Chikane – Babel, Malmö
Beverly Kills – Ocenanen, Göteborg
Varas – Oceanen, Göteborg
Mimi Bay – Oceanen, Göteborg  
Peter Åberg – Dalapop, Borlänge 
Petra Mases – Dalapop, Borlänge
Ellinor Brolin – Dalapop, Borlänge
Summer Kid – Dalapop, Borlänge

LÄS OCKSÅ: Way Out West presenterar dragplåster

ANNONCE