Nyhet

Liam Gallagher lägger sig i Taylor Swift/Damon Albarn-beefen: "Alla j***a Gorillaz-album är väl co-writes"

GAFFA.se – allt om musik

För ungefär en månad sedan började Damon Albarn (Gorillaz, Blur) och Taylor Swift gruffa på Twitter, efter att Albarn sagt i en intervju att Swift inte skriver sina egna låtar. Taylor Swift reagerade då och skrev på Twitter:

”Damon Albarn, jag var ett så stort fan av dig tills jag såg det här. Jag skriver ALLA mina låtar. Din kommentar är helt fel och SÅ skadlig. Du behöver inte gilla mina låtar, men det är verkligen för jävligt att försöka misskreditera mitt låtskrivande. WOW, säger hon och tillägger:

”Jag skrev till och med den här tweeten ifall du är osäker på det.”

Damon Albarn svarade med att skriva:

”Jag håller helt med. Jag hade ett samtal om låtskrivande, och tyvärr reducerades det till clickbait. Jag ber om ursäkt. Det sista jag skulle göra är att misskreditera ditt låtskrivande. Jag hoppas att du förstår.”

Albarn menar dock inte att han har blivit felciterad.

Nu har även Liam Gallagher lagt sig i diskussionen, när han intervjuades av NME. Han kommenterar huruvida co-writing räknas som ”riktigt” låtskriveri eller inte.

– Alla jävla Gorillaz-album är väl co-writes, är de inte det? Jag fattar. Noel tjatar om det det där också: ’jag är viktigare än du för att jag skriver mina egna jävla låtar, säger han och fortsätter:

– Jag tycker Taylor är cool. Hon skriver sina egna låtar och jag är säker på att hon skrivit tillsammans med andra.

Liam Gallaghers relation till Damon Albarn är sedan tidigare ansträngd, de har varit rivaler sedan britpop-erans storhet under 90-talet. Gallagher är i dagsläget på gång med sitt soloalbum C'mon You Know, med singeln Everything’s Electric som skrevs tillsammans med Dave Grohl som också spelar trummor på spåret. Damon Albarn släpper också nytt, kommande albumet Palaces innehåller bland annat ett spår som skrevs tillsammans med artisten Flume, skriver Consequence.

LÄS OCKSÅ: Taylor Swift rasar mot Damon Albarn: "Det är fucked up att inte respektera mitt låtskrivande"

ANNONCE