Nyhet

Melodifestivalen böjer sig – när Ledin inte vill flytta på sig

GAFFA.se – allt om musik

Tomas Ledin fyller 70 år och firar 50 år som artist – två utmärkta anledningar att bjuda in till en storartad fest på Avicii Arena den 25 februari, på Tomas faktiska födelsedag. Därför har han planerat en helkväll med gästartister, men kruxet blev sedan att TV-programmet Melodifestivalen ville komma åt samma lokal samma kväll. Vilket skulle innebära att Tomas Ledin hade behövt flytta sin konsert. Något han vägrade.

– Avicii Arena bokades redan tidigt i höstas och är sedan länge i det närmaste slutsåld. Tack vare er alla som köpt biljetter. Skulle jag svika er som, från norr till söder, reser till huvudstaden just på min födelsedag? Svika er, runt 10 000 glada, som kommer till firandet av min stora dag? Jag tror inte det. Och ni ska veta att jubilaren är både varmt lycklig och klart tagen av det stora intresset, sa Tomas Ledin i ett Instagram-inlägg och fortsatte:

– Det enda som kan ändra planerna är ett litet elakt men välbekant virus. 

Eftersom statsministern Magdalena Andersson nyligen höll i en presskonferens där hon meddelade att restriktionerna kommer att slopas den 9 februari, så är det inte heller aktuellt att ställa in på grund av smittoläget.

Så det blir En Del Av Mitt HjärtaSommaren Är KortHon Gör Allt För Att Göra Mig Lycklig och Vi Är På Gång, och inte bidragen i Melodifestivalen som kommer att ljuda i Avicii Arena denna kväll. 

SVT har meddelat att de flyttade den sedvanliga Sverigeturnén som utgör Melodifestivalen till Avicii Arena på grund av pandemin. Men nu när den tilltänkta lokalen alltså redan är uppbokad vid den tredje deltävlingen så har de valt att flytta resterande deltävlingar till Friends Arena i Solna, från och med den tredje deltävlingen. Det meddelade tävlingsproducenten Karin Gunnarsson på presskonferensen under fredagen, enligt Aftonbladet.

LÄS OCKSÅ: Spotifyhärvan – detta har hänt


ANNONCE