Nyhet

Ny dokumentär om livet med Marilyn Manson – "han är ett rovdjur"

GAFFA.se – allt om musik

– Det är väldigt svårt att kolla på bilder på mig själv från förr, inleder Evan Rachel Wood trailern till Rising Phoenix som precis släppts.

Dokumentären är i två delar och tar upp Woods erfarenheter och historier av psykiskt och sexuellt våld av artisten Marilyn Manson. I dokumentären beskrivs han som "ett rovdjur" och Wood berättar bland annat om hur Manson förgrep sig på henne under en musikvideo-inspelning. Då var hon 19 år gammal. 

Det har gått drygt ett år sedan Wood via Instagram öppnade upp om sina upplevelser med Manson. Då skrev hon bland annat att rockstjärnan ska ha manipulerat och förgripit sig på henne med start under tonåren, rapporterar Consequence Of Sound.


– Jag har fått nog av att leva i rädsla av utpressning och smutskastning. Jag är här för att avslöja denna farliga man och alla i branschen som jobbar med honom, innan han förstör fler liv. Jag står tillsammans med många offer och vi tänker inte vara tysta längre.

Wood har också berättat mer av sin historia i efterhand på Instagram stories, och öppnat upp sig om bland annat antisemitismen och rasismen han uttryckt mot henne på grund av hennes judiska påbrå, skriver People.

Efter Wood kom flera andra kvinnor att träda fram och berätta om hemska upplevelser med mannen bakom kraktären Marilyn Manson. I trailern får vi se hur Wood samtalar med andra kvinnor med liknande berättelser.


– Jag funderade på vad det var för känsla jag kände, och det var känslan av att bli trodd på, avslutar Woods trailern.

Dokumentären Rising Phoenix, regisserad av Amy Berg, släpps i två delar och kommer ha premiär på HBO Max 15 respektive 16 mars.


LÄS OCKSÅ: Svenska artister vittnar om tystnadskultur runt Spotify

ANNONCE