Nyhet

Ny trailer till biografisk film om Elvis – se den här

GAFFA.se – allt om musik

I sommar kommer den nya biografiska filmen Elvis, som skildrar Elvis Presleys liv och karriär. Den regisseras av Baz Luhrmann, som tidigare gjort filmerna Moulin Rouge!, The Great Gatsby, Australia och Romeo + Julia med flera.

Huvudrollen som ”The King” spelas av Austin Butler, och i rollen som Elvis kontroversiella manager Tom Parker syns Tom Hanks.

”Storyn gräver i den komplexa dynamiken mellan Presley och Parker under deras 20-åriga karriär, från Presleys resa till berömmelse till hans oefterhärmliga stjärnglans, med det kulturella landskapet i förändring och förlusten av oskuld i Amerika som bakgrund. I centrum av resan står en av de mest betydande och inflytelserika personerna i Elvis liv, Priscilla Presley (Olivia DeJonge)”, skriver Warner Bros. Pictures om handlingen i beskrivningen till trailern.


Några av rollerna spelas också av riktiga musiker. Gary Clark Jr. spelar Arthur Crudup, Yola spelar Sister Rosetta Tharpe, modellen Alton Mason spelar Little Richard och artisten Shonka Dukureh spelar Willie Mae “Big Mama” Thornton, skriver BrooklynVegan.

Filmen har premiär i USA den 24:e juni. Se trailern här:


LÄS OCKSÅ: Ett Elvis Presley-fan betalade 620 000 kronor för en märklig sak att samla på

ANNONCE