Nyhet

Pain ställer in spelningar och lämnar Ryssland – "vi kan inte låtsas som att inget händer"

GAFFA.se – allt om musik

Så sent som i förra veckan meddelade industrimetalbandet Pain att de inte hade några planer på att ställa in sin turné, med spelningar i både Ryssland och Ukraina.

– Näe, det skiter väl vi i. Vi är inte politiker, vi är musiker, och de flesta folken vi träffar är ju inte politiker heller, de är fans, sa då Peter Tägtgren till P3 Musiknyheter.

Nu meddelar dock bandet att de inte kommer att kunna genomföra sina spelningar i St. Petersburg och Kiev på grund av den rådande situationen.


”Hej allihop! Vi måste meddela vårt svåra beslut till er. Vi behöver skjuta upp vår spelning i Sankt Petersburg. Konserten i Kiev kommer också att bokas om. Just nu kan vi inte under omständigheterna stanna här och låtsas som att inget händer. Vi har försökt så mycket som möjligt att genomföra den här turnén, att kämpa mot covid-regler, för att kunna träffa alla er. Vi gjorde sex spelningar i Ryssland. Vi såg fram emot att få spela i Ukraina igen. Tyvärr är det nu bättre för oss att åka tillbaka till Sverige. Vi är ledsna. Vi vet att vanligt folk i båda länderna inte vill ha den här konflikten och inte är ansvariga för situationen. Dock, kan den inte ignoreras. Vi hoppas att ni också förstår. Det är bara inte rätt tid för de här spelningarna. Vi lämnar idag med önskningar om att fred ska komma snart. Vi återkommer till er med nya datum så snart som möjligt. Ta hand om er, stay true!”, skriver bandet på sin Facebook-sida.

I inlägget finns också en video där sångaren och gitarristen Peter Tägtgren förklarar situationen och säger att bandet ”definitivt kommer tillbaka.”


LÄS OCKSÅ: Pain på turné i Ryssland och Ukraina – ”De flesta vi träffar är inte politiker”

ANNONCE