Nyhet

Robyn ställer in festivalspelning – "omständigheterna har förändrats"

GAFFA.se – allt om musik

Sedan en bra tid tillbaka har Robyn stått som en av Way Out Wests stora dragplåster. I början av 2020 gick arrangören ut med att hon var en del av årets line-up, och så även i 2021 års version. Men då pandemin tog över ställdes båda festivalerna in.

Med det sagt, även 2022 var Robyn klar för festligheterna i Slottsskogen men nu kommer arrangören med den tråkiga nyheten att det inte blir någon Robyn på Way Out West i sommar.

“Vi hoppades alla få dansa tillsammans med Robyn i sommar, men tyvärr kommer detta inte att vara möjligt på grund av förändrade omständigheter för artisten”, skriver man via festivalens Facebook-event.

Man hälsar vidare att man hoppas kunna välkomna Robyn tillbaka till Way Out West igen mycket snart. 

"Det är en underdrift att säga att jag såg fram emot att spela på Way Out West i sommar, men omständigheterna har förändrats och jag kommer tyvärr inte att kunna göra det i år", säger Robyn i samma status och fortsätter:

"Jag är så ledsen för detta. Men det är många spännande saker på gång och även om det kommer att ta lite längre tid så längtar jag efter att återförenas med er så fort mitt nya album är klart. Jag har saknat att spela för er så mycket och jag planerar fortfarande att åka ut på turné så snart jag kan. All min kärlek, Robyn."

Arrangören låter hälsa att fler artister för Way Out West 2022 kommer att presenteras inom en mycket snar framtid. Festivalen har sedan tidigare gjort klart med följande:

Nick Cave & The Bad Seeds [AUS] / First Aid Kit / Burna Boy [NGA] / Yung Lean / Slowthai [UK] / Girl In Red [NO] / The Tallest Man on Earth / Kings of Convenience [NO] / Michael Kiwanuka [UK] / Caribou [CAN] / Little Simz [UK] / AJ Tracey [UK] / Margo Price [US] / Holly Humberstone [UK] / Anaïs Mitchell [US] / Fred Again.. [UK] / Ty Segall & Freedom Band [US] / Black Country, New Road [UK] / Sons Of Kemet [UK] / Nilüfer Yanya [UK] / Romy [UK] / Princess Nokia [US] / Pa Salieu [UK] / Bikini Kill [US] / Arooj Aftab [PK] / beabadoobee [UK] / Kite / Jayda G [CAN] / Arab Strap [SCO] / Q [US]

LÄS OCKSÅ: Märkbart rörd Robyn tar emot hederspris – se tacktalet

ANNONCE