Nyhet

Sony lanserar ny soundbar med sikte mot enklare surroundljud i vardagsrummet

GAFFA.se – allt om musik

Sony lanserar ny soundbar med vilken bioliknande surroundljud utlovas.

Om det något pandemin försök lära många är det att konserter, filmer och underhållning i allmänhet också kan avnjutas, i sin fulla prakt, hemma. Så även om en festivalpackad sommar lär stunda råder ingen tvekan om att många lär fortsätta att konsertgötta hemma i vardagsrummet även framöver.

Med avsikt att lyfta upplevelsen framför TV-skärmen har Sony precis avtäckt en ny soundbar med namnet HT-S400. I ett pressmeddelande hävdar Sony att surroundljud kommer bli enklare med denna nya soundbar.


HT-S400 kommer utrustad med stöd för Dolby Digital och Sonys egna virtuella ljudteknik, S-Force Pro Front Surround, som ska bidra till att säkerställa surroundljud när du sitter framför dumburken.

Sony meddelar också att den nya soundbaren har något de kallar för Separated Notch Edge-teknik som ska “förbättra den vertikala amplitudsymmetrin”. På svenska översätts detta gissningsvis till något i stil med “bättre ljud”.

Sony säger slutligen att den nya soundbaren kommer tåla lite tuffare tag än tidigare då bakpanelen nu är gjord av återvunnen plast som Sony utvecklat exklusivt för HT-S400. Releasedatumet är tänkt till någon gång i april och priset verkar hamnar runt 3 000 kronor.


Undertecknad har mer än sällan graviterat mot Metz hemmainspelade och suveräna KEXP-konsert, vilka är dina konsertfavoriter på YouTube eller andra tjänster?

LÄS OCKSÅ: Nyheter, intervjuer, listor, recensioner – till GAFFA Tech-sektionen

ANNONCE