Nyhet

Spotify tar bort 70 Joe Rogan-avsnitt – "Det har varit mycket skit"

GAFFA.se – allt om musik

Tidigare i veckan uppgav den amerikanska R&B-sångerskan India Arie att hon vill ta bort sin musik från Spotify på grund streamingtjänstens samarbete med den populära och kontroversiella poddvärden Joe Rogan.

– Jag har bestämt mig för att ta bort min musik och podcast från Spotify, skriver India Arie på Instagram och fortsätter:

Neil Young öppnade en dörr som jag MÅSTE gå igenom. Jag tror på det fria ordet. Däremot tycker jag att Joe Rogan är problematisk av ANDRA skäl än hans intervjuer om covid. FÖR MIG ÄR DET ÄVEN HANS språk om ras. Det jag pratar om är RESPEKT – vem som får det och vem som inte får det, skriver hon.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av indiaarie (@indiaarie)


India Arie skulle senare dela ett redigerat klipp där Joe Rogan vid flera tillfällen säger n-ordet och där han även jämför ett svart bostadsområde med filmen Apornas Planet, skriver SvD.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av HOLLYWOOD UNLOCKED (@hollywoodunlocked)


Men enligt nya uppgifter har Spotify nu tagit bort hela 70 Joe Rogan-avsnitt, rapporterar NME. Om alla innehåller problematiskt innehåll framkommer inte men Joe Rogan har tagit till Instagram för att i ett långt inlägg uttala sig om de nu borttagna avsnitten.

"Det har varit mycket skit i gamla avsnitt av podcasten som jag önskar att jag inte hade sagt,” säger han bland annat, men han ställer sig samtidigt frågande till India Arias inlägg. Han menar att klippen är "tagna ur kontext under tolv års konversationer på min podcast." och fortsätter:


– Jag vet att de flesta av oss tycker att det inte finns något sammanhang där en vit person någonsin får säga det ordet och jag håller med om det nu. Jag har inte sagt det på flera år."

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Joe Rogan (@joerogan)


Förutom Joe Rogans rasutspel kritiserar India Arie också Spotifys betalning av artister i sitt inlägg.

– De betalar musiker en bråkdel av en penny och honom (Rogan, red.) 100 miljoner dollar. Det visar vilken typ av företag det är och vilka de omger sig med. Jag är trött.

Enligt Wall Street Journal skrev Spotify 2020 på ett avtal på 100 miljoner dollar för att få exklusiv tillgång till Rogans podcasts elva år tillbaka i tiden och vidare framöver.

India Arie debuterade 2001 med albumet Acoustic Soul och har hittills släppt sju album, senast Worthy från 2019. Genom åren har hon fått totalt fyra Grammisar. I skrivande stund finns hennes musik fortfarande på Spotify.

LÄS OCKSÅ: Spotifyhärvan – detta har hänt


ANNONCE