Nyhet

The Weeknd pausar nyhet efter Rysslands Ukraina-invasion

GAFFA.se – allt om musik

Konflikten i Ukraina har nått nya nivåer när Ryssland under tidig torsdagsmorgon invaderade landet. Ännu finns det många frågetecken kring situationen och vilka konsekvenser kriget kommer resultera i. Flera artister har uttalat sig om krisen och visat var de står. Under förmiddagen rapporterar UsaNoise bland annat om The Weeknd, som skriver följande på twitter:

– Olyckligtvis ser jag vad som sker i och med alla konflikter och kommer sätta morgondagens nyhet på paus. Jag ber för allas säkerhet.

Popstjärnan har under den senaste tiden teasat och hajpat ett framtida besked, som förmodligen var tänkt att presenteras idag. De starkaste ryktena menar att det ska handla om en världsturné. Om fler band och artister följer i The Weeknds fotspår återstår att se. Även Cardi B har tidigare uttalat sig om konflikterna i Ukraina, uppger Uproxx

– Jag önskar att dessa världsledare slutar överanvända sin makt och tänka på alla dessa som faktiskt blir drabbade (alla invånare) då hela världen befinner sig i en kris. Krig, sanktioner, invasioner borde verkligen vara det sista dessa ledare oroar sig över, skriver artisten på Twitter.


Bland svenska artister ser vi bland annat Peter Bjorn And John visa sin sympati genom att dela Ukrainas flagga.


Även Stilla Havet har lagt ut en kommentar kring invasionen:

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Stilla Havet (@stillahavetmusik)


En av våra största popstjärnor, Carola, skickar ut en längre utläggning via Instagram:

"Det här är inte klokt! Hur kan världen vänta med att agera mot diktatorer och farliga världshärskare förrän det är försent? Som att vänta på att kunna anmäla en tjuv eller en bedragare som våldför sig på andra människors bekostnad efter att brottet blivit gjort … då är ju skadan redan skedd. Har vi inte tillräckligt med bevis, mod och urskiljning genom hela mänsklighetens historia att kunna stoppa maktbegäret och denna ondska som vi i vår livstid upplever idag. Det gäller även andra närliggande länders långa diktaturskap. Vi måste stötta Ukraina nu med allt vi har. Mina tankar går även till de modiga ryssar som demonsterar emot sin regering och redan blivit ’bortförda’… I Ryssland får man inte ens ha gemensamma demonstrationer i grupp! Endast 1 och 1. Och de som nu vågar demonsterar emot Putins ’aktion’ blir inte långvariga på offentliga platser i sin kamp mot mänskliga rättigheter. Vi ber om vishet och beskydd för de ukrainska invånarna och regering. Och vi ber om öppna mjuka hjärtan från omvärlden med mod om att höja rättvisans röst för hela vår världs fortsatta kamp om frihet och fred. Carola. ( Ps. Nu förstår jag varför jag vaknade 02.30 inatt och inte kunde sova.)"


 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Carola Häggkvist (@carolaofficiell)

Måns Zelmerlöw delar den ukrainska flaggan:


 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Måns Zelmerlöw (@manszelmerlow)

LÄS OCKSÅ: Roskilde Festival presenterar 92 nya akter


ANNONCE