Nyhet

Tomas Ledin viker inte ner sig – vägrar flytta för Melodifestivalen

GAFFA.se – allt om musik

Tomas Ledin fyller 70 år och firar 50 år som artist – två utmärkta anledningar att bjuda in till en storartad fest på Avicii Arena den 25 februari, på Tomas faktiska födelsedag. Därför har han planerat en helkväll med gästartister, men kruxet är nu att TV-programmet Melodifestivalen vill komma åt samma lokal samma kväll vilket skulle innebära att Tomas Ledin behöver flytta sin konsert. Något han vägrar.

– Avicii Arena bokades redan tidigt i höstas och är sedan länge i det närmaste slutsåld. Tack vare er alla som köpt biljetter. Skulle jag svika er som, från norr till söder, reser till huvudstaden just på min födelsedag? Svika er, runt 10 000 glada, som kommer till firandet av min stora dag? Jag tror inte det. Och ni ska veta att jubilaren är både varmt lycklig och klart tagen av det stora intresset, säger Tomas Ledin i ett Instagram-inlägg och fortsätter:

– Det enda som kan ändra planerna är ett litet elakt men välbekant virus. 

LÄS OCKSÅ: Banan-frågetecken och Disney-kalkoner – så bra är årets Mello-bidrag

Eftersom statsministern Magdalena Andersson nyss höll i en presskonferens där hon meddelade att restriktionerna kommer att slopas den 9 februari så ser det inte heller aktuellt ut att ställa in på grund av smittoläget.

Så det ser ut som att det är En Del Av Mitt Hjärta, Sommaren Är Kort, Hon Gör Allt För Att Göra Mig Lycklig och Vi Är På Gång, och inte bidragen i Melodifestivalen som kommer att ljuda i Avicii Arena denna kväll. 

SVT har meddelat att de flyttade den sedvanliga Sverigeturnén som utgör Melodifestivalen till Avicii Arena på grund av pandemin. Men den tilltänkta lokalen är alltså redan uppbokad vid den tredje deltävlingen. Det återstår att se i vilken lokal denna deltävling kommer att hållas, de har tidigare meddelat att alla deltävlingar kommer att hållas i Stockholm.

LÄS OCKSÅ: Statsministern höll presskonferens om att slopa restriktioner


ANNONCE