Nyhet

Tool avbröt spelning när person i publiken kollapsade

GAFFA.se – allt om musik

Under Tools konsert i Washington D.C. i tisdags stoppade sångaren Maynard James Keenan konserten, då en person i publiken längst fram kollapsade. Bandet avbröt spelningen så att sjukhuspersonal kunde ta sig fram och hjälpa personen, detta enligt Rock Feed.

Under avbrottet höll sångaren låda med publiken och sa bland annat ”Jag vaknade imorse med ont i halsen och lite hosta … Är det något som går som jag borde känna till?”.

Se händelsen här:

Efter festivalen Astroworld 2021, då åtta människor i publiken dog till följd av trängsel, har fler artister medvetet pausat sitt framförande när deltagare i publiken hamnat i knipa.


För en knapp månad sedan drabbades en person av andnöd under en Bille Eilish-konsert i Atlanta. Eilish stoppade då konserten, för att se till att personen fick en inhalator och blev återställd innan konserten kunde fortsätta.


Efter konserten riktade Ye (tidigare Kanye West) kritik mot Eilish, eftersom han tolkade det som en pik mot samarbetspartnern Travis Scott, som spelade under den tragiska händelsen på Astroworld. Ye sa då att han inte ville uppträda på Coachella innan Eilish bett om ursäkt.

Eilish svarade att hon ”bokstavligen inte sa ett ord om Travis”.

Tool spelar på Avicii Arena i Stockholm den 26 april.


LÄS OCKSÅ: Tool tar med sig hundar på turnén – kan sniffa sig till coronaviruset

ANNONCE