Nyhet

Två rockakter klara för Liseberg – "Drag utlovas"

GAFFA.se – allt om musik

Svenska rockbandet The Hellacopters, snart aktuella med nytt album som släpps 1 april, gör en spelning på Liseberg i Göteborg den 28 maj. Clutch, som även de väntas släppa nytt album i år, spelar i samma nöjespark i sommar. Det amerikanska bandet kliver upp på scenen den 25 augusti.

The Hellacopters bildades 1994 och bestod då av Nicke Andersson, Dregen, Kenny Håkansson och Robert Eriksson. 1996 kom debutalbumet Supershitty To The Max!, för vilket de fick en Grammis för Bästa Hårdrock. De har turnerat tillsammans med band som Kiss, The Rolling Stones och Foo Fighters, släppt en rad album och mottagit ett flertal svenska och internationella utmärkelser. De ses idag som ett av de mest viktiga och inflytelserika svenska rockbanden från 1990-talet och 2000-talet. 

The Hellacopters återförenades 2016 för att göra några framträdanden i anslutning till firandet av 20-årsjubileumet av deras debutalbum. Och sedan dess har karriären fortsatt. Den 1 april väntas bandets nya studioalbum Eyes Of Oblivion, deras första sedan 2008. Två singlar är redan släppta, Reap A Hurricane och titelspåret. 

Clutch, från Maryland i USA, har sedan starten i början av 1990-talet levererat låtar som The Regulator och Electric Worry. Senaste albumet, Book Of Bad Decisions, som är det tolfte i ordningen, släpptes 2018 och producerades av Grammy-belönade Vance Powell. Därefter har Clutch i serien Weathermaker Vault Series släppt ett antal nya singlar och ett nytt album väntas under 2022.


Bandet utmärkte sig tidigt genom sitt intensiva turnerande och liveshower med frontmannen Neil Fallon i spetsen. Pandemin satte stopp för en spelning på Liseberg planerad till 2020, men nu är bandet återigen ute på turné och äntrar scenen i sommar den 25 augusti.

– Clutch och The Hellacopters, två band som startade i början av 90-talet och som idag fortsätter att vara ständigt aktuella. Båda är också fantastiska liveband. Drag utlovas framför Stora Scenen, säger Per Alexanderson, artistbokare Liseberg, i ett pressmeddelande.

Information om biljetter till Lisebergs konserter 2022 kommer presenteras senare i vår.


Klara för Live på Liseberg 2022:

The Hellacopters – 28 maj
Sarah Klang – 9 juni
Zara Larsson – 29 juni
Brad Paisley – 27 juli
Tom Jones – 4 augusti
Victor Leksell – 18 augusti
Clutch – 25 augusti
Einstürzende Neubauten – 17 september 

LÄS OCKSÅ: Efter drygt tio år är Sahara Hotnights tillbaka – hör första singeln här
ANNONCE