Nyhet

Uppmärksammar omtalad Pink Floyd-konsert i Sverige

GAFFA.se – allt om musik

26 februari blåses nytt liv i gamla musikmeckat Gyllene Cirkeln i ABF-huset på Sveavägen i Stockholm. Svenska bandet Men On The Border tillsammans med Janne Schaffer uppmärksammar Pink Floyds konsert i samma lokal september 1967. Janne Schaffer och hans Sleepstones agerade förband den kvällen för över 50 år sedan. Men faktum är att han egentligen spelade efter Pink Floyd, som dessutom lånade en förstärkare av Schaffer. Den tar han med sig när Restaurang Cirkeln nu återinviger sin musikscen med en afton med pop, progg och psykedelia. Och ytterligare en namnkunnig gäst deltar, nämligen Anders F Rönnblom. Men On The Border medverkar också på Anders F Rönnbloms senaste album.

Konserten sker dessutom exakt på dagen när det är 50 år sedan Pink Floyds grundare Syd Barrett klev av scenen för alltid. Men On The Border utlovar en audio-visuell upplevelse i samma anda som när det en gång begav sig.

Dessutom presenterade Syd Barretts officiella Facebooksida igår nyheten om att det samma dag blir världspremiär för en utställning med drygt 20 tidigare osedda fotografier av Pink Floyd tagna på Gyllene Cirkeln i september 1967.

– Det är verkligen anmärkningsvärt att bilder av så hög kvalitet kan tas fram efter så många år, lyder ett uttalande från Syd Barretts officiella Facebooksida.

Biljetter till evenemanget finns på: www.biljettmonster.se

LÄS OCKSÅ: Artister spelar i din trädgård i sommar

ANNONCE