Nyhet

Annika Norlin ger världen sitt nya album – på både svenska och engelska

GAFFA.se – allt om musik

Annika Norlin är en av våra mest prisbelönta och hyllade svenska artister, författare och kompositörer som har vunnit Grammisar och Musikförläggarnas pris samt Ulla Billquist-, Karin Boye- och Taube-stipendier. Idag släpper hon albumet Mentor.

Hennes musikaliska ryggsäck är full av projekten Hello Saferide, Säkert! och Correspondence, låtväxlar-albumet som Annika gjorde tillsammans med Jens Lekman. Annika Norlins musik har fram till idag totalt nått drygt 140 miljoner streams och sålt tusentals CD's och vinyler.

Mentor har redan givit oss dubbelsinglarna Hydra/Pengar och Darkests Shade Of Dark/Den Sista, den senare med besök av Mattias Alkberg.Producenten på Annikas debutalbum Introducing Hello Saferide från 2005 var Andreas "Hyena" Söderlund (Janice, Elias, Shout Out Louds med flera), och han har nu återvänt och har tillsammans med Annika skapat albumet Mentor med spår på både svenska och engelska.

Fokussingeln på albumet är Kroppen Som En Skål.

– Jag läste en biografi om Olle Adolphson, pluggade mina pianoackord, mindes gamla saker och så hälldes den här låten ut i mina händer, väldigt snabbt, berättar Annika Norlin i ett pressmeddelande.Övriga spår som tillsammans skapar Mentor är:

1. Darkest Shade Of Dark
2. Hydra
3. The Woods
4. Tonight
5. Mentor
6. Alien
7. Pengar
8. Mitt Gäng
9. Vita Frun
10. Avtryck
11. Kroppen Som En Skål
12. Den Sista 

LÄS OCKSÅ: Annika Norlin får Karin Boye-priset 2021

ANNONCE