Nyhet

Brockhampton ställer in turnén – tar paus på obestämd tid

GAFFA.se – allt om musik

Det amerikanska hiphopkollektivet och självutnämnda pojkbandet Brockhampton har ställt in sin turné och tar en paus på obestämd tid. Det har de meddelat på sociala medier.

Gruppen gör sina sista framträdanden den här gången på årets Coachella Festival i Kalifornien och på O2 Academy Brixton i London, säger de, och de tackar sina fans för deras stöd under de senaste åtta åren.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av BROCKHAMPTON (@brckhmptn)


Bandet hade redan ställt in en stor del av sin Europaturné på grund av coronapandemin.

Bandet bildades i Texas 2010 när gruppens grundare Kevin Abstract på forumet KanyeToThe frågade om någon ville starta ett band. 2014 bytte de namn till Brockhampton, och senast bestod kollektivet av totalt 13 vokalister, producenter och visuella konstnärer.


Gruppen släppte sitt första mixtape, All-American Trash, 2016. 2017 följde deras tre första album, Saturation I, II och III, där det sistnämnda var det första för bandet som gick upp på topp 20 i USA. Deras stora genombrott kom 2018 med albumet Iridiscence, som toppade de amerikanska listorna och även gick upp på topp 20 i Storbritannien. Även efterföljande Ginger från 2019 blev en gedigen succé, som dock "bara" nådde en tredjeplats på den amerikanska hitlistan. Senast släpptes gruppens sjätte album Roadrunner: New Light, New Machine i april 2021.

Gruppens texter handlar bland annat om homofobi och rasism och gruppen är stolta över att vara inkluderande i sina medlemmars olikheter. 2018 tog de farväl av medlemmen Ameer Vann, som anklagades för att fysiskt och psykiskt ha misshandlat flera kvinnor. Han förnekade dock anklagelserna.



LÄS OCKSÅ: Kendrick Lamar gör film med South Park-skapare

ANNONCE