Nyhet

Dessa artister kommer slå igenom 2022 – enligt välkänd musikapp

GAFFA.se – allt om musik

Med över en miljard identifierade låtar varje månad hittar musikappen Shazam artister från alla världens hörn och använder fansens nyfikenhet för att förutspå vad som händer härnäst.

Idag avslöjar Shazam "Predictions 2022" och lyfter då fram fem speciella artister som enligt deras data och algoritmer kommer att slå stort under 2022.

Ayra Starr

Genombrottslåten Bloody Samaritan var singeln på den nigerianska singer-songwriterns debutalbum 19 & Dangerous, men fick sitt eget liv när lyssnarna fångades av violinmelodin och afropoppen. Bloody Samaritan var den mest shazamade låten av en kvinnlig artist i Nigeria i år – en imponerande prestation med tanke på att den kom ut först i juli.



DannyLux

Fans av Eslabon Armado behöver ingen introduktion till DannyLux. Den mexikansk-amerikanska sångaren gästar Jugaste Y Sufrí som blev årets mest shazamade regionala mexikanska låt. Den släpptes i slutet av 2020, men omfamnades sedan av TikTok-fans och och nådde nya nivåer. DannyLux är del av en våg av unga och innovativa artister för en ny generation.



Lyn Lapid

Singer-songwritern Lyn Lapid är inte främmande för viral framgång. Med Producer Man startade hennes karriär 2020, och med In My Mind grävde hon guld igen. Den senare blev hennes mest shazamade låt. Låten belyser ytterligare de många verktyg som Lapid besitter, redo för att ta sig an det nya året.



Sad Night Dynamite

Duon Sad Night Dynamite skapar en hypnotisk blandning av electronica, hiphop och britpop – en stil som kan vara svår att definiera men som definitivt fångar örat. Låten Demon med den sydafrikanska musikern Moonchild Sanelly förtjänade en plats på FIFA 22-soundtracket och gav duon deras största Shazam-framgång.



STAYC

I april släppte K-pop-gruppen STAYC en sprudlande tuggummipoplåt med titeln ASAP. Varje dag sedan dess har singeln legat kvar på den sydkoreanska Shazam-listan. Den är tagen från gruppens andra singelalbum Staydom, och ASAP har drivit deras frammarsch när de fortsätter att finslipa sina färgglada melodier och popskicklighet.

På den globala Topp 50-listan finns även en svensk artist, nämligen Omar Rudberg som efter att ha varit medlem i FO&O släppte sin första sololåt år 2018. Han har nu gjort en cover på The Arks It Takes A Fool To Remain Sane.



Vid förra årets prognos lyfte Shazam fram den australiensiska hiphopartisten Masked Wolf bland sina fem artister att hålla ögonen på. Ett år senare har hans låt Astronaut In The Ocean blivit shazamad över 11 miljoner gånger, och blev den mest shazamade låten 2021 globalt efter att ha blivit viral på sociala medier. Den tillbringade över 200 dagar i rad i musikappens Global Top 20 – ett nytt rekord för en hiphop/rap-låt – och var årets mest shazamade låt i 12 länder, från Egypten till Vitryssland, Israel, Tunisien och Förenade Arabemiraten.

 

Fyra andra Shazam Predictions från 2021 var Aespa, Enhypen, Midas The Jagabban och Tai Verdes – de nådde också nummer ett på Apple Musics topp 100-listor.

LÄS OCKSÅ: Här är de mest sålda och streamade skivorna i Storbritannien 2021


ANNONCE