Nyhet

Ed Sheeran: "South Park förstörde mitt liv"

GAFFA.se – allt om musik

Den brittiske och rödhårige popsångaren och låtskrivaren Ed Sheeran släppte sitt fjärde studioalbum titulerat = den 29 oktober förra året

Nyligen intervjuades han av Slam Radio och enligt Consequence Of Sound berättade han då att hans liv förstördes när den animerade TV-serien South Park släppte en episod 2005 som heter Ginger Kids. Du kan se den kontroversiella episoden i sin helhet här.

Den välkände karaktären från showen, Cartman, mobbar barn med rött hår då de inte anses ha några själar. Han jämför även rödhåriga med vampyrer då båda håller sig bort från solljus.

– Att ha rött hår i England var alltid en sak som folk jävlades med dig för, men det var aldrig en grej i USA. Folk visste aldrig vad en ginger var i USA, säger musikern i radioprogrammet. 

Han blev istället chockad över att märka att folk gillade hans hårfärg på andra sidan Atlanten. I alla fall tills South Park släppte sitt komiska avsnitt, där Stan och Kyle lurar i Cartman att han har fått sjukdomen gingervitus. Då vänder Cartman snabbt i sina åsikter och bildar istället The Ginger Separatist Movement som kan liknas vid en nazistisk organisation för att främja gingers storhet.



Ed Sheeran är dock inte den enda som har fått lida för avsnittet utan skämtfirandet "Kick A Ginger Day" uppstod inspirerat av South Park, och blev sedan till verklighet på en skola där flera rödhåriga studenter skadades på en skola i Massachusetts Middle School 2015. 

LÄS OCKSÅ: Endast ett EU-land ger visumfri inresa till brittiska musiker efter Brexit

ANNONCE