Nyhet

Europe föräras med ett konstverk i hemstaden

GAFFA.se – allt om musik

Upplands Väsby kommun fyller 70 år. Firandet uppmärksammas under hela 2022 med höjdpunkten i juni. Då sker avtäckningen av konstverket som hyllar hårdrocksbandet Europe. Avtäckningen är planerad att ske i närvaro av bandmedlemmarna.

Bandmedlemmarna i Europe är från Upplands Väsby och mottog kommunens hedersutmärkelse 2018. Sedan dess har kommunen arbetat vidare med målsättningen att hedra bandet med ett konstverk på en central plats i Väsby. Avtäckningen av konstverket kommer att ske i Blå Parken, i anslutning till 70-årsfirandet. Beskedet från bandet som bland annat består av Joey Tempest, Ian Haugland och John Norum är att det kommer att närvara vid avtäckningen som är planerad till lördag 4 juni.

Med över 20 miljoner sålda album och en karriär som sträcker sig över 35 år så är Europe ett världskänt namn. 2017 släppte de sitt 11e studioalbum Walk The Earth som spelades in i legendariska Abbey Road Studio i London med Grammy Award-vinnande producenten Dave Cobb (Rival SonsShooter JenningsJason IsbellChris Stapleton).

I vår/sommar gör bandet två spelningar tillsammans med Whitesnake:

31 maj – Partille Arena, Göteborg
4 juni – Hovet, Stockholm

Nedan kan du se bandets genombrottssingel The Final Countdown:LÄS OCKSÅ: Whitesnake gör två spelningar i Sverige – med Europe

ANNONCE