Nyhet

George Martin hade inte så höga tankar om The Beatles – till en början

GAFFA.se – allt om musik

I ett videoklipp på Twitter kan man höra George Martin berätta för sitt barnbarn hur han signade The Beatles redan 1962. Det skriver NME. Klippet delas av Georg Martins son, Giles Martin, och kan ses längst ner i artikeln.

I klippet kan du höra Martin berätta om hur han först träffade The Beatles, och att han inte riktigt hade så höga tankar om dem till en början.

– Jag träffade dem i London, och när jag hörde dem... det var okej, men det var inte lysande. Men den magiska biten kom när jag började lära känna dem för de var fruktansvärt bra människor. De var roliga, de var väldigt smarta och de var sådana människor du gillade att vara med. Så jag tänkte, 'om jag känner så för dem, kommer andra att känna så också.' Så därför borde de bli väldigt populära, säger George Martin till sitt barnbarn.

Det visade sig stämma och samarbetet mellan Georg Martin och The Beatles fortsatte i många år framöver och Martin har producerat i stort sett alla gruppens skivor. Dessutom har Martin ofta kallats "den femte The Beatles-medlemmen".

Utöver sitt arbete med The Beatles producerade Martin musik för framstående namn som Kate Bush, Ella Fitzgerald, Dire Straits, Jeff Beck, Gerry And The Pacemakers, Cilla Black, America, Billy J. Kramer, Cheap Trick, Mahavishnu Orchestra, Celine Dion, The Action och soloalbum från både Ringo Starr och Paul McCartney med flera.

Under sin långa och inflytelserika karriär har Martin även vunnit en rad Grammy-priser, och blev även Oscarsnominerad med The Beatles-låten A Hard Day's Night.

Stjärnproducenten gick bort 2016 vid 90 års ålder. LÄS OCKSÅ: Paul McCartney beskyller John Lennon för att ha splittrat The Beatles