Nyhet

Ghost premiärspelar låt skriven med Jocke Berg

GAFFA.se – allt om musik

Grammyvinnande Ghost har offentliggjort sitt femte album vid namn Impera som släpps den 11 mars.

I höstas fick vi det första smakprovet från det kommande albumet. Singeln Hunter’s Moon släpptes den 30 september och gick rakt in på den amerikanska rockradions förstaplats. Den blev därmed bandets fjärde etta på den amerikanska rockradion. Singeln agerade även ledmotiv till filmen Halloween Kills, som fortsatte den nya Halloween-trilogin.

Men nu har det också kommit till kännedom att nerlagda rockbandet Kents frontman Jocke Berg har samarbetat med Ghost på det nya albumet. Han står nämligen med som låtskrivare på låtarna Kaisarion och Respite On The Spitalfields. Andra låtskrivare som sticker ut är Peter Svensson (The Cardigans) och Klas Åhlund (Teddybears) som tillsammans med Ghost har skrivit Griftwood.

Ghost har nu premiärspelat Kaisarion på sin amerikanska turné ihop med Volbeat. Första låten på spelningen på Reno Events Center i Reno, Nevada på tisdagskvällen var alltså ett av de två samarbeten de har gjort ihop med Jocke Berg. Du kan lyssna på liveversionen av Kaisarion nedan:

Den 25 januari startade Ghosts världsturné som tar dem genom 49 arenor. I vår intar Papa Emeritus IV och hans gastar Sverige för två konserter. Först ut är Avicii Arena 29 april och två dagar senare 1 maj blir det ett besök i Malmö Arena. 

Ghost har släppt fyra studioalbum och räknas just nu som ett av världens största rockband. Med senaste albumet Prequelle (2018) så gick de in som etta på albumlistan i Sverige, Norge och Finland samt trea på amerikanska Billboard 200 albumlistan. En topp 10-placering på Billboard 200 är något endast fyra svenska artister genom tiderna lyckats med tidigare (ABBA, Ace Of BaseEurope och Avicii). 

Räkna med en lång omslagsintervju med Ghost i GAFFAs marsnummer.

LÄS OCKSÅ: Ghost avslöjar att det nya albumet gästas av välkänd gitarrist

ANNONCE