Nyhet

Kvinna anklagar Chris Brown för våldtäkt och kräver miljoner

GAFFA.se – allt om musik

Den amerikanske sångaren Chris Brown anklagas för att ha drogat och våldtagit en kvinna på en yacht i Florida. Det framgår av dokument som lämnats in i en domstol i Los Angeles.

Målsäganden, som i flera medier helt enkelt omnämns under pseudonymen Jane Doe, som vanligtvis används för att anonymisera till exempel en målsägande, kräver 20 miljoner dollar i skadestånd från artisten.

Chris Brown nekar till kvinnans anklagelser i ett inlägg på Instagram.


Enligt den civilrättsliga stämningsansökan som lämnades in på torsdagen bjöd Brown kvinnan – beskriven som koreograf, dansare, modell och musikartist – ombord på en yacht vid rapparen Diddys hem i Florida. Här bjöd Chris Brown kvinnan på en drink som fick henne att känna sig "förvirrad och fysiskt instabil". Han ledde sedan in kvinnan i ett sovrum där han, trots hennes protester, våldtog henne.

Kvinnans advokater säger till TMZ att hon inte polisanmälde den påstådda våldtäkten eftersom hon skämdes.

Efter att nyheten kom ut har Chris Brown förnekat kvinnans påstående på Instagram.


– Jag hoppas att ni alla ser det här mönstret, skriver han, följt av en emoji av en blå keps som används för att beteckna osanningar på sociala medier.

– Varje gång jag släpper musik eller projekt så försöker "DE" att skapa skit, fortsätter Brown att skriva utan att gå in på vilka "de" är.

Chris Brown har tidigare varit i fokus för våld mot kvinnor. 2009 dömdes han till villkorlig dom och samhällstjänst för att ha använt våld mot sin dåvarande partner Rihanna.


Tidigare har han även anklagats för att ha våldtagit en kvinna på ett lyxhotell i Paris. Brown förnekade anklagelserna och åtalades inte.

Chris Brown har varit känd sedan mitten av 00-talet för sina låtar som Run It, With You, Kiss Kiss och Forever.

LÄS OCKSÅ: Peaches spelar på avslutningsfest för kvinnoåret

ANNONCE