Nyhet

Ronnie James Dio-dokumentär får premiär i år

GAFFA.se – allt om musik

Ronnie James Dio är känd som en av de mest inflytelserika heavy metal-rösterna i världen och för sin roll i band som Black Sabbath, Elf, Rainbow, Dio och Heaven & Hell. Nu får den bortgångne rockpionjären en egen dokumentär som ska täcka hela hans karriär.

Detta bekräftades av musikerns änka, Wendy Dio, när hon deltog i The Lucas H. Gordon Show på YouTube, skriver NME. Hon beskriver första gången hon såg dokumentären som "väldigt känslosamt".

– Dokumentären går igenom hela hans liv till slutet. Och det var väldigt känslosamt. Jag såg den med min pressagent och någon från BMG (skivbolag, red.) som finansierar dokumentären, och vi grät alla.

Dokumentären, som tillkännagavs redan i februari 2020, är ​​regisserad av Don Argott och Demian Fenton. Med hjälp av inspelningar som aldrig tidigare ska ha setts av allmänheten och foton från musikerns personliga arkiv kommer de att skapa "den definitiva Ronnie James Dio-dokumentären" som en hyllning till rocklegenden.


Stjärnor som Judas Priest-sångaren Rob Halford, före detta Dio- och Black Sabbath-basisten Geezer Butler, The Runaways-gitarristen Lita Ford och Tenacious D-frontmannen Jack Black bidrar till verket. Ronnie James Dios tidigare bandmedlemmar medverkar också liksom Mick Wall, journalisten och författaren som Ronnie arbetade med sin självbiografi tillsammans med fram till artistens död i cancer 2010 vid 67 års ålder.

Detta är den första dokumentären som är helt auktoriserad. Dios självbiografi, med titeln Rainbow In The Dark: The Autobiography, blev klar efter hans död och publicerades förra året av Permuted Press.

Titeln och exakt släppdatum för dokumentären är fortfarande inte spikat.

LÄS OCKSÅ: ERSÄTTARNA: Black Sabbath del 1 – hur ersätter man en frontman?


ANNONCE