Nyhet

Ytterligare två artister klara för sommarspelningar på Liseberg

GAFFA.se – allt om musik

Ytterligare två akter är nu klara för Lisebergs livesatsning i sommar. Det är countrystjärnan Brad Paisley och den legendariske ikonen Tom Jones som spelar på Stora Scenen 27 juli respektive 4 augusti.

– Både Brad Paisley och Tom Jones skulle ha spelat på Liseberg 2020 och vi är väldigt glada att nu kunna presentera dessa två legendariska underhållare för 2022 i stället, säger Per Alexanderson, artistbokare Liseberg, i ett pressmeddelande.

Brad Paisley har förtjänat sin plats i countrymusikens historia som en av genrens mest prisade manliga soloartister genom tiderna. Under de senaste 22 åren har hans låtskriveri och underhållningstalang förärat honom bland annat tre Grammy Awards, två American Music Awards, 14 Academy Of Country Music Awards och 15 Country Music Association Awards, inklusive pris i kategorin Entertainer Of The Year 2010 och ett erkännande som den mest framgångsrika programvärden av CMA Awards-galan genom historien, tillsammans med Carrie Underwood under 11 år i rad.

Han har varit medlem i The Grand Ole Opry sedan 2001, ett medlemskap som är bland det mest ärofyllda man kan få som countryartist. Paisley har själv skrivit 21 av sina 24 listtoppande hitsinglar och 2008 blev han den första artisten att uppnå 10 singlar som blev etta efter varandra på amerikanska airplay Billboardlistan. Till sommaren ger sig den hyllade världsstjärnan ut på Europaturné och 27 juli besöker han Liseberg.


Sir Tom Jones, som blev adlad av drottning Elisabeth II år 2006, är en av få artister vars karriär tog fart i början av popmusikens framfart och som fortsätter leverera album och liveframträdanden än i dag. Jones har under sin karriär överskridit genrer och musikaliska eror. Hitlåtar som It's Not Unusual, What's New Pussycat, Delilah, If I Only Knew och Sex Bomb skrapar knappt på ytan av en fem decennier lång karriär som också innehåller framträdanden i tv på bästa sändningstid både i USA och Storbritannien, otaliga Las Vegas-shower och en rad Grammy-, Ivor Novello- och Brit Awards.

Vid tiden för sin 80-årsdag i augusti 2020 var Toms instinkt inte bara att reflektera över sitt musikaliska arv utan att förlänga det ytterligare, vilket resulterade i ett nytt album – Surrounded By Time. Samproducerat med Ethan Johns och släppt i april 2021 är det Jones fyrtioförsta studioalbum. Albumet är, för första gången någonsin, inspelat i hans hemland Wales och inkluderar låtar som Tom har lagt åt sidan under en lång tid, i väntan på att nå en ålder då han verkligen kunde göra dem rättvisa. Tolkningar av bland annat Cat Stevens, Bob Dylan och Malvina Reynolds

Tom Jones gjorde för mer än 30 år sedan en spelning i Lisebergshallen (1990) och i sommar är han tillbaka när han intar Liseberg den 4 augusti.Information om biljetter till Lisebergs konserter 2022 kommer presenteras senare i vår.

LÄS OCKSÅ: Harry Styles till Sverige – tar med sig hyllat indieband


ANNONCE