Nyhet

ABBA sänder livestream på TikTok – så kom ABBA Voyage till

I slutet av maj hade showen ABBA Voyage premiär i London, där avatarer av bandmedlemmarna framför gruppens låtar.

I november förra året släppte ABBA sin första musik på närmare 40 år. Albumet med titeln Voyage fick fem av sex stjärnor av GAFFAs Jonas Appelqvist, som bland annat skrev:

"Voyage ska ses som uppföljaren till The Visitors och inget känns mer naturligt faktiskt. Och vi har Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad att tacka för detta, två sångerskor som förvaltar sitt eget arv genom att bjuda på bländande prestationer över lag. Det må låta klyschigt men det är som om tiden stått still inne i Riksmixningsverket när dessa tio spår sattes på pränt."

27 maj blev det även nya livespelningar i formen av digitala avatarer, där bandet själva har spelat in rörelserna.

Konserterna går under namnet ABBA Voyage, och bandet tillkännagav planerna för flera år sedan, men först nu blev de verklighet efter nästan 40 års frånvaro från livescenen.

– En konsert som kombinerar det gamla och det nya, det unga och det inte så unga. En konsert som har fått oss alla fyra att samlas igen, sa bandet i ett gemensamt uttalande på hemsidan.

ABBA:s digitala avatarer, eller Abbatarer som de också kallas, ackompanjeras av ett tio-manna-liveband i en specialbyggd arena på Queen Elizabeth Olympic Park i London.

Abbatarerna föreställer ABBA "på toppen av sin karriär" 1979 och med hjälp av 160 kameror var målet att fånga bandets "själ" medan bandmedlemmarna framförde låtar under fem veckors tid.

I en livestream på TikTok klockan 18:00 svensk tid idag kommer bandet att berätta om hur ABBA Voyage kom till. 

LÄS OCKSÅ: Carlos Santana kollapsade på scen

ANNONCE