Nyhet

Adaam greps på festival – missade uppträdandet

19-åringen riktar kritik mot polisen som inte vill kommentera händelsen.

Artisten Adaam skulle ha spelat på festivalen Lollapalooza i fredags. Detta tillsammans med andra unga artister från Skandinavien som var en del av Red Bulls spelning. Den i år grammisnominerade artisten Adaam missade dock uppträdandet när han greps av civilklädd polis strax innan han skulle gå på scen. 

Polisen vill inte kommentera ingripandet på Lollapalooza utan säger att Adaam får göra en anmälan om han är missnöjd. Artisten säger själv att det var oprovocerat och att han befann sig backstage där det luktade cannabis.

– Det var inte bara vi där, det var minst 40 personer från olika team. Av alla som var där pekade polisen på oss, säger Adaam till Kulturnyheterna.

Han berättade för polisen att han skulle uppträda om tio minuter men blev ändå bortförd och släpptes dagen därpå utan misstanke om brott.


– Jag gjorde inget motstånd, och trodde hela tiden att de skulle låta mig uppträda. Jag var inte alkoholpåverkad, inte berusad. De hade ingen rätt att göra så, säger Adaam.

I fyra år har Adaam varit en del av den nya unga hiphopscenen i Sverige när han som 16-åring släppte debutlåten Trap$tar 2018. Adaam har bland annat samarbetat med Einár då de släppte låten Dansa 2021, samma år som Einár tragiskt nog mördades vid en ålder av 19 år.

LÄS OCKSÅ: Morrissey premiärspelar låt om bombdådet på Manchester Arena


 

ANNONCE