Nyhet

Felaktiga detaljen om Motörhead i Stranger Things

Populära tv-serien Stranger Things har fått stor uppmärksamhet bland annat för musikreferenser. Nu påpekas ett fel.

Eddie Munson, som spelas av Joseph Quinn, är en ny karaktär i den amerikanska tv-seriens fjärde säsong. I det sista avsnittet för i år kan man se Eddie rocka loss till Metallica i den mörka spegelvärlden The Upside Down. För att dra till sig uppmärksamheten av människoätande fladdermöss spelar han Master Of Puppets på elgitarr och drar av ett solo som kan ses i ett klipp nedan:

Scenen har blivit en av de mest uppmärksammade från den fjärde säsongen. Men det har också noterats ett fel på den jeansjacka Eddie har på sig under flera avsnitt. 

Det är journalisten och musikern Christoffer Röstlund Jonsson som har haft riktiga hökögon i det här fallet. Via sin Twitter lägger han ut frågan "Eddie, han hårdrockaren, visst är det en Motörhead-patch han har på höger sida? Om det är sååå… är den för ny. Pga 00-tal, inte 1986."


En stund senare ska hans fråga och påstående bekräftas av Twitterkontot Fredsplacerad, som delar en bild på Eddie i jeansjacka bredvid Motörhead-patchen från 00-talet: 


Och visst är det rätt! Säsong fyra av The Stranger Things utspelar sig 1986, därför är det ganska orimligt att ha med merch från 00-talet. Eller så kanske Stranger Things går och blir en Tillbaka Till Framtiden-spinoff framöver? Världen är bra Upside Down ibland.

LÄS OCKSÅ: GAFFA Quiz – får du alla rätt?

ANNONCE