Nyhet

Landslaget peppar med Zara Larsson, Thåström och hyllade indieakter

Inför premiären mot Nederländerna har spelarna och förbundskapten Peter Gerhardsson valt ut sina favoriter.

På lördag klockan 21 är det avspark för svenska damlandslagets första EM-match 2022. Sverige kommer att representeras av 23 spelare under årets EM som går av stapeln i England. Truppen består av spelare som Kosovare Asllani, Caroline SegerNathalie Björn, Stina Blackstenius och många fler kända namn. Nu har spelarna och förbundskapten Peter Gerhardsson tagit fram två spellistor av musik som är tänkt att peppa till stordåd.

Zara Larsson, Lizzo, Miss Li och Thomas Stenström är några av artisterna som har valts ut av spelarna själva. Samtidigt som Sveriges officiella EM-låt för 2022 naturligtvis också är med, Vi:et I Vinsten med Molly Sandén.

Om förbundskapten Peter Gerhardsson får välja låtar så blir det en annorlunda lista att peppa med. När Sverige ställs mot regerande Europamästarna Nederländerna är istället Fontaines D.C., Pond, Yard Act, Parquet Courts, Drive-By Truckers, Alva, Eldkvarn, Thåström och Wilco några av artisterna som tar plats i öronen. 


"EN RIKTIG HÅLL KÄFTEN-LÅT"

Molly Sandéns Vi:et I Vinsten är tänkt att bära fram det svenska laget till nya framgångar i sommar. EM i England är sommarens stora fotbollshöjdpunkt, och mästerskapet kommer bli det allra största hittills på damsidan med tusentals svenska supportrar på plats. Landslaget ser möjligheten att gå hela vägen, och med de förväntningarna krävs en låt som håller samma nivå.

– Molly har skrivit en riktig 'håll käften-låt' till EM, säger landslagets kapten Caroline Seger i ett pressmeddelande.


Molly Sandén var den musiker som nämndes allra mest när spelarna i landslaget ombads önska artist för officiella EM-låten. Kontakt togs, och efter ett möte mellan Molly och några spelare i laget påbörjades arbetet med att skriva och producera EM-låten.

– Jag kände en utmaning i att skriva en låt med alla de där stora känslorna som laget får mig att känna – utan att det skulle bli för glatt. Därför var det viktigt för mig att få träffa delar av laget så jag fick en bredare bild av vad texten kunde ta avstamp i. Vi satt länge och pratade om damfotbollens historia, och det gjorde mig både upprörd men också peppad att få berätta om deras imponerande resa. Att kärleken till fotbollen är det som fått dem att fortsätta och att INGET kommer före VI:et i vinsten. 

LÄS OCKSÅ: Vaginakonst på Roskilde kunde ha censurerats – besökare satte stopp
ANNONCE