Nyhet

Max Martin-musikal tar steget till Broadway

Vad hade hänt om Julia inte hade dött i Shakespeare-pjäsen? Detta utforskar handlingen i musikalen som tonsätts av Max Martins musik.

Musikalen & Juliet har redan börjat spelas i Toronto, Kanada och i november flyttar den söderut till Broadway i New York. Den världskända svenska producenten Max Martin ligger bakom låtarna som används i produktionen. Backstreet Boys Larger Than Life och Britney Spears ...Baby One More Time är två exempel på hitsinglar som används i musikalen. Den har dessutom producerats i sin helhet av bland annat Max Martin, skriver Billboard.

Musikalen bygger vidare på Shakespeares klassiska pjäs Romeo Och Julia med popmusik som en ny ingrediens och har satts upp sedan 2019 i West End, London. Några andra låtar som kommer att ingå i repertoaren är Kelly Clarksons Since U Been Gone, Celine Dions That’s The Way It Is och Justin Timberlakes Can’t Stop The Feeling. 

David West Read har skrivit boken som handlingen är baserad på och nedan kan du lyssna till Londonuppsättningens version av Katy Perrys Roar:

LÄS OCKSÅ: Way Out West lanserar skejtområde

ANNONCE