Nyhet

Morrissey premiärspelar låt om bombdådet på Manchester Arena

Bonfire Of Teenagers har väckt starka reaktioner.

"And the morons sing and sway: Don't Look Back In Anger, I can assure you I will look back in anger 'till the day I die", sjunger Morrissey om vad han beskriver som Englands motsvarighet till 11 september-attackerna i USA 2001, bombdådet på Manchester Arena 2017. 

Han syftar på Oasis hitsingel från 1995 som också blev en låt att finna tröst i för många som bodde i staden efter tragedin. Det var den 22 maj 2017 som hundratals skadades och 22 människor dog när en självmordsbombare tog sig in på arenan efter en spelning med Ariana Grande och detonerade en bomb. 

Grande själv gjorde en cover av Don't Look Back In Anger tillsammans med Coldplay när välgörenhetskonserten och TV-evenemanget One Love Manchester gick av stapeln 4 juni samma år. Ett initiativ som togs av den amerikanska sångerskan. 

Bonfire Of Teenagers är titeln både på Morrisseys nya låt och kommande album och singeln premiärspelades i Las Vegas den 1 juli. 


Texten har väckt reaktioner i sociala medier bland lyssnare då den bland annat avslutas med att Morrissey upprepande sjunger "Go easy on the killer". Andra menar på att den är kraftfull och visar på ilskan artisten känner, detta enligt NME

Det kommande albumet Bonfire Of Teenagers sägs innehålla elva låtar enligt artistens hemsida och han framförde flera av dem under sin spelning. Rebels Without Applause, Sure Enough, The Telephone Rings, My Hurling Days Are Done och I Live In Oblivion spelades för första gången medan I Am Veronica har premiärspelats tidigare. 

LÄS OCKSÅ: Morrissey premiärspelar ny singel och framför gamla hits

ANNONCE