Nyhet

Noel Gallagher får kritik – hånade funktionshindrade

Med hjälp av ett VIP-pass tog Noel Gallagher sig in på rullstolssektionen på Glastonburyfestivalen. Skämtade sedan om det i podcast.

De tidigare frontmännen i Oasis, bröderna Liam och Noel Gallagher, har inte kommit överens på ett bra tag. Och denna osämja lär fortsätta nu när Liam ber om ursäkt å hans familjs vägnar efter att Noel har skämtat om personer med funktionshinder.

Noel gjorde i år en solospelning under Glastonburyfestivalen och stannade sedan kvar för att se andra band. Han berättar i The Matt Morgan Podcast att han inte kunde ta sig fram till VIP-området vid scenen och att han därför, med hjälp av sitt VIP-pass, tog sig in på den upphöjda rullstolssektionen. I poddavsnittet menar han att han till början inte förstod vilken sektion de var på.

I samma avsnitt ska han sedan skryta om att han kunde komma in var som helst med sitt VIP-pass. Han drar även ett skämt om hur han lyfter på en rullstol så att personen i den ramlar av, för att hans son ska få en bättre plats att se konserten ifrån. Något som givetvis inte har hänt.

– Jag måste säga, dessa funktionshindrade har en fantastisk utsikt över allt, säger Noel i podcasten.

Intervjun har väckt starka reaktioner från Scope, en brittisk välgörenhetsorganisation som skapar kampanjer för att ändra negativa attityder om funktionshinder. Via sociala medier skriver de bland annat: 

"Rullstolssektionen på event är inte till för privilegierade rockstjärnor och deras vänner. De existerar för att folk med funktionshinder ska kunna njuta av livekonserter med färre hinder".

LÄS OCKSÅ: Vernissage av rockfotograf – i samband med The Rolling Stones sista konsert?

ANNONCE