Nyhet

Podcast om Håkan Hellström släpps inför Ullevikonserten

Det utlovas intervjuer med kända artister och aldrig tidigare spelade demos.

Sommaren 2020 blev inte den stora Håkan Hellström-upplevelsen av på Ullevi på grund av rådande pandemi. Konserterna flyttades istället till 2021, och slutligen till 2022. 

När det meddelades under våren 2021 att sommarkonserterna flyttades till 2022 sade Hellström så här:

– Många som jag träffat har frågat om spelningarna i sommar och jag blir alltid glad över att folk undrat. Men samtidigt trist att inte ha kunnat ge något svar. Jag har vetat lika lite som alla andra. Tyvärr verkar det alltså bli svårt även i år. Grämer mig över detta ... Känns verkligen som vi alla behöver mentalt vaccin nu. What the world needs now is love, sweet love och good vibrations. Lika mycket som vaccin i spruta.

Han sade också att bandet har jammat mycket den senaste tiden:

– Precis som i tonåren när vi sågs bara för att lira och inte var i närheten av några spelningar. Så för oss hålls musiken igång hela tiden. Och jag bränner på musik i lurar och högtalare så högt jag kan för att få in kraften i huvudet.

Han avslöjade senare i ett inlägg på Facebook att han hade gått in i studion i väntan på konserterna.

Om drygt en månad är det dags för de fyra konserterna på Ullevi att gå av stapeln den 19, 20, 26 och 27 augusti. Inför konserterna har GP startat en podcast, Håkan Hellström Från Jazzhuset Till Ullevi, som kommer att lanseras den 20 juli. 

Arbetet med podden påbörjades 2019 för att den skulle kunna lanseras i samband med Ullevikonserterna 2020. Efter att de sköts upp stannade projektet också upp, innan det påbörjades igen när det stod klart att sommarens spelningar skulle bli verklighet. Tanken är att podcasten ska fungera som en bild av hur Håkans musik har förändrats under de 22 år han har varit aktiv som soloartist sedan debuten Känn Ingen Sorg För Mig Göteborg.

– Vi pratar mycket om hans resa till Ullevi. Hur det gick till att ta sig in på den scenen som svensk artist. Det är ändå en stor grej som man kan glömma av, säger Isabella Persson till GP.

Det är hennes röst som guidar lyssnaren i podcasten som släpps där poddar finns den 20 juli.

The Ark återförenas där allt slutade

ANNONCE