Nyhet

Tom Morello tacklades av misstag av säkerhetsvakt

En säkerhetsvakt skulle hindra ett fan från att springa ut på scen och råkade då tackla gitarristen.

Rage Against The Machine befinner sig på turné igen. Under lördagskvällen den 9 juli gav Zack De La RochaTom Morello och resten av bandet sin första konsert på elva år. Den ägde rum i Wisconsin, USA, och enligt bland annat Rolling Stone var det en triumfartad comeback. Konserten innehöll klassiker som BombtrackKilling In The Name och Bullet In The Head samt en tolkning av Bruce SpringsteenThe Ghost Of Tom Joad. Konserten refererade också till den globala flyktingkrisen och att aborträtten är hotad i USA. 

Public Service Announcement Tour var planerad att starta 2020, men sköts upp på grund av pandemin. Den första konserten inleddes med Bombtrack och avslutades med Killing In The Name, båda från bandets självbetitlade debutalbum från 1992. Bandet som är känt för sin samhällskritik sade ingenting från scenen utan lät istället låtarna tala – kompletterat med storbildsskärmar med foton, text och videofilmer.

När bandet gjorde sin andra återföreningsspelning i Chicago den 11 juli skadade sig sångaren Zack De La Rocha under den fjärde låten, Bullet In The Head. Med vad som såg ut att vara en benskada så lämnade han scenen för en kort stund och återvände sedan för att avsluta spelningen sittandes på en monitor, enligt NME

När de spelade i Toronto, Kanada den 23 juli skedde en ny incident. Ett fan från publiken tog sig upp på sidan av scenen och sprang mot bandmedlemmarna. I ett försök att tackla mannen råkade en säkerhetsvakt få med sig gitarristen Tom Morello i fallet samtidigt som fanet föll ner från scenen. När Zack insåg vad som hade hänt så avbröt han spelningen och uppmanade publiken att inte försöka ta sig upp på scen. Tom reste sig upp till publikens jubel och snart inleddes Killing In The Name igen.

I klippet nedan kan du se hela händelsen:


Nästa månad landar Rage Against The Machine i Europa där de bland annat ger konserter i Skottland, England, Tyskland, Frankrike och Spanien.


LÄS OCKSÅ: En unik möjlighet för blinda i samband med Rammsteins spelningar

ANNONCE