Nyhet

Zack De La Rocha skadade sig – fortsatte spelningen sittandes

Rage Against The Machine gav nyligen sin första konsert på elva år.

Under lördagskvällen den 9 juli gav Zack De La RochaTom Morello och resten av Rage Against The Machine sin första konsert på elva år. Den ägde rum i Wisconsin, USA, och enligt bland annat Rolling Stone var det en triumfartad comeback. Konserten innehöll klassiker som BombtrackKilling In The Name och Bullet In The Head samt en tolkning av Bruce SpringsteenThe Ghost Of Tom Joad. Konserten refererade också till den globala flyktingkrisen och att aborträtten är hotad i USA. 

Public Service Announcement Tour var planerad att starta 2020, men sköts upp på grund av pandemin. Den första konserten inleddes med Bombtrack och avslutades med Killing In The Name, båda från bandets självbetitlade debutalbum från 1992. Bandet som är känt för sin samhällskritik sa ingenting från scenen utan lät istället låtarna tala – kompletterat med storbildsskärmar med foton, text och videofilmer.

Bland annat stod det "Abort the Supreme Court", en hänvisning till USA:s högsta domstols beslut att låta enskilda stater bestämma om rätten till abort. Under konserten visades även en lista över de ekonomiska kostnaderna för att förbjuda abort, samt en serie bilder på temat polisvåld och flyktingkrisen. På storbildsskärmen såg man bland annat en gripen person omringad av beväpnade poliser och en helikopter över en grupp flyktingar.

När bandet gjorde sin andra återföreningsspelning i Chicago den 11 juli skadade sig sångaren Zack De La Rocha under den fjärde låten, Bullet In The Head. Med vad som såg ut att vara en benskada så lämnade han scenen för en kort stund och återvände sedan för att avsluta spelningen sittandes på en monitor, enligt NME

"Jag vet inte vad som just hände med mitt ben. Men vet ni vad? Vi ska fortsätta med den här jävla skiten. Jag kan krypa över den här scenen. Vi ska spela för er alla ikväll", sa De La Rocha på scen innan bandet drog igång Testify.


De fåtal gånger han stod upp så kunde han inte lägga någon vikt på benet, men bandet verkar i skrivande stund inte ha några planer på att ställa in konserter.

Ett fan, Pablo Alvarez, skrev på Twitter efter konserten:

"Zack De La Rocha gav precis ett bättre framträdande sittandes än de flesta artister gör på två ben."

Nästa månad landar Rage Against The Machine i Europa där de bland annat ger konserter i Skottland, England, Tyskland, Frankrike och Spanien.

LISTA: 6 intressanta coveralbum värda att kolla upp

ANNONCE