Nyhet

Färre går på evenemang efter pandemin

"Har inte kompenserats av den digitala motsvarigheten”.

Bara var fjärde svensk säger sig ha återgått till att konsumera kultur på fysiska platser på samma sätt som innan pandemin, och allt fler föredrar mindre evenemang med färre människor, visar en riksomfattande undersökning genomförd av analys- och kommunikationsbyrån Insight intelligence.

Undersökningen, baserad på 1000 svenskars kulturvanor, visar också att omkring en fjärdedel inte återgått till att konsumera kultur på fysiska platser överhuvudtaget, skriver SVT Nyheter.

– Det som är mest oroande är att kulturkonsumtionen på fysiska platser inte har återgått i särskilt stor utsträckning och att den inte har kompenserats av den digitala motsvarigheten, säger Lukas Berg, rapportförfattare på Insight intelligence, till SVT.

Enligt Lukas handlar det delvis om att vanan inte kommit tillbaka och att en del fortfarande är oroliga över att vistas i större sällskap.

SVT förtydligar också att intervjuerna till undersökningen genomfördes under våren 2022, efter att restriktionerna varit hävda i ungefär två månader.

LÄS OCKSÅ: Stockholms stad rustar upp arenaområde – Hovet rivs

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt: