Nyhet

Femårsjubileum för Viva Sounds – släpper sina första bokningar

I år blir det femårsjubileum för Viva Sounds som firar under två kvällar på tio scener med över 30 band och artister och över 40 konserter. Klubbfestivalen i Göteborg släpper sina fyra första bokningar.

2-3 december erbjuds livemusik samlat längs promenadstråket från Holy Moly på Andra Långgatan till Musiken Hus vid Stigbergstorget. Lördag dagtid fylls dessutom av en indiekonferens med nationella och internationella gäster, allt från skivbolag och agenter till festivaler och management.

– 2021 var ett rekordår för oss och 2022 ska bli ännu bättre. Vi använder ett par nya scener och blir än mer centrerade kring Andra Långgatan och Stigbergstorget. Vi vill att folk ska ha möjlighet att upptäcka mängder av ny musik, och då är det ju en fördel att scenerna ligger granne med varandra. Och det är tur att sommaren är kort i Göteborg för snart är det december igen, och med det Viva Sounds, säger Gustav Påhlsson från Viva Sounds och Westside Music i ett pressmeddelande.

Konserterna kommer att gå att se på Musikens Hus, Hängmattan, Oceanen, Fyrens Ölkafé, The Abyss, Holy Moly, Skeppet GBG, Andra Långgatans Skivhandel, Gathenhielmska Huset och Kvartersscenen 2Lång. De fyra första bokade akterna är Hot BreathBoy With Apple7ebra och Cloudsurfers.

Enligt pressmeddelandet blir det "en härlig blandning av snabba riff, känslig sång, stora scener och varma dansgolv, och mängder av artister tillkommer. Det blir lokalt, nationellt och internationellt. Och det blir mer än fett."

Hot Breath har ett hjärta som slår för 60-talets råa Detroit-energi och de smutsiga gatorna från 70-talets London.  Boy With Apple bjuder på drömlik popmusik där influenserna är Beach House och DIIV. 7ebra är 25-åriga tvillingsystrar från Malmö som växte upp med att spela musik tillsammans. Inez spelar elgitarr och sjunger, Ella spelar klaviatur, orgel och Mellotron, samtidigt som hon manuellt
sköter trummaskinen med fötterna. Duon har bland annat agerat förband till band som Bob Hund och The Dandy Warhols. Cloudsurfers kommer från den nederländska garagescenen som använder adrenalin som drivkraft.

LÄS OCKSÅ: The Magnettes klara för Glastonbury Festival

ANNONCE