Nyhet

Investera i Broder Daniels Shoreline – "Ett paradigmskifte på marknaden för musikrättigheter"

Allt fler artister väljer att sälja hela eller delar av sina låtkataloger till stora bolag. Bob Dylan, Bruce Springsteen, Mötley Crüe, Swedish House Mafia och Sting är bara några exempel på artister som krängt rättigheterna till sina verk.

Nu finns möjligheten att som privatperson investera i musik. Linda Portnoff är musikekonomiforskare och grundare av appen Tangy Market, där man kan göra just det.

– Vi erbjuder ett alternativ som gör det möjligt för vem som helst att ta del av det här. Det är ett paradigmskifte på marknaden för musikrättigheter, säger Linda Portnoff i en intervju med Breakit.

Appen lanserades för ett år sedan med möjligheten att köpa andelar i Broder Daniels klassiska låt Shoreline. De sålde slut på två minuter, men från och med idag listas låten igen, och den som är sugen kan investera i Shoreline för cirka 35 kronor per andel, enligt ett pressmeddelande.


Med just Shoreline leasas sedan en viss procent av framtida royalties ut under en period på åtta år. Enligt Portnoff rör det sig om cirka 23 000 kronor som investerare får dela på, men andelarna kan också köpas och säljas på en andrahandsmarknad, skriver Breakit.

– Shoreline blev väldigt aktiv första gången vi handlade med den. Vi siktar mot att det ska bli en massmarknad, men det kommer att dröja ett tag innan vi är i mål med det, säger Linda Portnoff till sajten.

LÄS OCKSÅ: Nyinvalda artister till Swedish Music Hall of Fame avslöjas snart – samma dag öppnar utställning


Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE