Nyhet

Kate Bush slår tre världsrekord – "Jag blir väldigt rörd"

Efter 37 år gör låten succé på nytt.

Kate Bush fortsätter rusa i popularitet sedan Running Up That Hill (A Deal With God) hade en stor roll i serien Stranger Things fjärde säsong.

Nu slår hon också tre stycken världsrekord. Enligt Guinness World Records är hon i nuläget den äldsta kvinnliga artisten att få en etta på den brittiska singellistan, 63 år gammal. Running Up That Hill (A Deal With God) sätter också rekordet för längst tid för en låt att nå nummer ett på listan, Bush tar också hem rekordet för längst tid mellan två olika listettor, enligt NME.

Tidigare var Cher den äldsta kvinnliga soloartisten att toppa listan med låten Believe, då 52 år gammal. I ett inlägg på Twitter gratulerar hon Bush och skriver:

”Bravo Kate. Rekord finns för att slås! Kommer ni ihåg förr i tiden, när kvinnor hade korta bäst före-datum?! Vi fick slå oss igenom testosterongardinen och vi gjorde det så att kvinnorna som kom efter oss kunde sjunga så länge de ville.”

Låten Running Up That Hill (A Deal With God) puttar också ner Wham!s julhit Last Christmas som den låt som tagit längst tid på sig att nå en förstaplats på brittiska singellistan. För Last Christmas tog det 36 år och 23 dagar, jämfört med Bushs 36 år och 310 dagar.

Rekordet för längst tid mellan två olika listettor sätter Bush med 44 år, då hennes senaste topplacering var med Wuthering Heights 1978.

”Jag är överväldigad av all support låten får och det händer så fort, som om den blir driven av någon sorts elementarkraft. Jag måste erkänna att jag blir väldigt rörd av hela grejen. Tack så väldigt mycket för att ni har gett låten en förstaplats på ett så oväntat sätt.”, säger Kate Bush i ett uttalande, enligt NME.

LÄS OCKSÅ: VÄRLDENS BÄSTA LÅT: Ett avtal med alltings skapare

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE