Nyhet

Kate Bush tar sig in på topplistor – svarar på uppståndelsen efter Stranger Things

Kate Bush rusar i popularitet sedan Running Up That Hill (A Deal With God) hade en stor roll i första delen av TV-serien Stranger Things fjärde säsong.

Förra måndagen ökade streamingen av låten med 8 700 procent på Spotify. Sedan de första sju avsnitten av den nya säsongen släpptes den 27 maj har streamingen av hennes katalog ökat med 1 600 procent.

– Tack vare streaming kan fantastiska låtar återupptäckas av nya fans och i helt nya kontexter. Ökningen av Kate Bushs streams visar hur musiklyssnandet hänger ihop med det som händer i populärkulturen i övrigt och hur oerhört snabbt en låt kan ta sig från en tv-serie och in i människors hörlurar, sa Johan Seidefors, nordisk innehållschef på Spotify, i ett pressmeddelande.

Running Up That Hill var den första singeln från Kate Bushs album Hounds Of Love och släpptes den 5 augusti 1985.

37 år senare har Kate Bush nu fått sin första topp tio-låt på den amerikanska Billboardlistan med Running Up That Hill (A Deal With God), det meddelar NME. Denna veckan hamnade den på en åttonde plats att jämföra med plats 30 som den intog 1985 när den släpptes. Då toppades listan av StarshipWe Built This City och Phil Collins Separate Lives

Running Up That Hill (A Deal With God) har nu även tagit sig in på topp 10-listan i Storbritannien och Kate Bush har svarat på responsen som har uppstått efter att låten var med i Stranger Things. Hon säger att hon länge har varit ett fan av tv-serien och att hon har sett varenda säsong.

"När de vände sig till oss för att få använda Running Up That Hill kunde man se att mycket omsorg hade lagts ner på hur den användes i berättelsens sammanhang och jag gillade verkligen det faktum att låten var en positiv totem för karaktären, Max. Jag är verkligen imponerad av den här senaste säsongen", säger Kate Bush.

Hon beskrev också nyligen låtens nya framgångar som "väldigt spännande" och hon tackade alla som hade stöttat. Detta enligt ett uttalande på sin hemsida.

LISTA: 9 låtar om krigets många ansikten – och hoppet om fred


ANNONCE