Nyhet

Kid Koala gästar Göteborgs dans och teaterfestival

”I Storyville Mosquito möts jazzmusik, Kid Koala själv bakom skivspelarna och liveanimerad film”.

Göteborgs dans- och teaterfestival har snart pågått under ett helt år, från augusti 2021 till augusti 2022. Under finalveckan som inleds den 19 augusti sätts föreställningen The Storyville Mosquito upp, med soundtrack av scratch-dj:n och multimedia-artisten Kid Koala, enligt ett pressmeddelande.

Föreställningen skildrar en ung mygga som lämnar småstaden för att följa sin dröm om att spela i ett av de största jazzbanden i den stora staden. Med dockor och kulisser i miniatyr skapas en film direkt på scen som live-projiceras på storbild.

– Den här föreställningen fick vi nys om för några år sedan. Som gammal DJ och club kid blev jag direkt nyfiken när jag förstod att det var Kid Koala som låg bakom projektet. Kid Koala (Eric San) är ett världsnamn inom scratch och hiphop. Under 90-talet och millennieskiftet turnerade han med Beastie Boys, Radiohead, DJ Shadow och A Tribe Called Quest. Kid Koala har vunnit flera stora scratchtävlingar och släppt fem soloalbum på det legendariska Londonbolaget Ninja Tunes, säger Sarah Melin, programansvarig på Göteborgs dans- och teaterfestival, enligt pressmeddelandet.


Hon fortsätter berätta att Kid Koala kombinerat sitt musikintresse med konst och animerad film på senare år och att föreställningen är skapad i artistens hemstad Montreal i Kanada. Den innehåller inga repliker och varje föreställning är unik på så sätt att allt sker live med publiken som medskapare.

– I Storyville Mosquito möts jazzmusik, Kid Koala själv bakom skivspelarna och liveanimerad film, i en underbar saga om en liten mygga som lever ut sin musikerdröm. Föreställningarna på Stora Teatern är en del av en Europaturné, med stopp i Hamburg, Århus och Frankfurt. Enda chansen att se föreställningen i Sverige är på Stora Teatern 19 och 20 augusti, avslutar Sarah Melin.

Se trailern till föreställningen här:


LÄS OCKSÅ: The Mars Volta återförenas och släpper ny singel med kortfilmsvideo

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:


ANNONCE