Nyhet

Namntvisten om Nefertiti i Göteborg avgjord – ”Det har varit en jobbig period”

Patent- och marknadsdomstolen har sagt sitt. De nya ägarna av jazz- och nattklubben Nefertiti i Göteborg får rätt att använda namnet.

Jazzklubben Nefertiti AB gick i konkurs under 2020 till följd av pandemin. Konkursboet köptes då upp av nya ägare som ville fortsätta driva verksamheten. När de kontaktade Patent- och registreringsverket för att registrera varumärket ”Nefertiti”, reagerade Jazzföreningen Nefertiti som innan konkursen drivit aktiebolaget sedan 1982, skriver GP.

Både Jazzföreningen och de nya ägarna ansåg sig ha rätt till namnet, vilket gjorde att ärendet drevs vidare och till slut avgjordes i Patent- och marknadsdomstolen, som i måndags beslutade att de nya ägarna får rätten till namnet.

– Just nu är jag mest glad, det har varit en jobbig period, men nu vågar vi satsa på allvar. Nu känner vi en väldig pepp och vågar äntligen trycka Nefertitis logga på våra glas och på personalens kläder, säger Nefertitis delägare Louise Hansson till GP.

Enligt domstolen lyckades inte jazzföreningen visa att de hade bättre rätt till varumärket, och skriver om beslutet i ett inlägg på Facebook:

”Då vi just nu är inne i semestertider kommer styrelsen sammanträda först efter midsommar och därefter kunna analysera domen och ge en offentlig kommentar.”

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE