Nyhet

Röyksopp återvänder till Sverige för första gången sedan 2014

Festivalen Department presenterar ett DJ-gig med Röyksopp.

Det var nära att bli av redan 2017 enligt arrangören men föll då på logistiken.

Den norska duon återvänder till Sverige för första gången sedan 2014. Aktuella med det sjunde albumet Profound Mysteries där bland annat Alison Goldfrapp och Susanne Sundfør gästar.

De har i 20 års tid verkat inom den elektroniska musiken. Samarbetena med Robyn har varit framgångsrika och breddat duons popularitet bortom klubben. 

En annan ny addering till festivalen är Parallax Deep B2B Patrik, en duo som brukar väva in house och techno i sitt set. Andra artister som kommer att uppträda på ön Långholmen i Stockholm är bland annat Four Tet och Maceo Plex.

Maceo Plex, en amerikansk house- och technoproducent, kurerar line-upen lördagen den 4 juni då han presenterar några av sina favoritartister. Dagen därpå, den 5 juni, är det den brittiska artisten och producenten Four Tet som presenterar några av sina favoritartister för publiken. Four Tet kommer även göra sin första spelning i Sverige på närmare ett decennium.

Bland artisterna som tidigare gästat Department kan nämnas UnderworldPeggy GouPrincess NokiaStudio BarnhusPlanningtorock och Jon Hopkins.

BÄST JUST NU: Underbart är kort


ANNONCE