Nyhet

Ted Gärdestad går in på Sverigetopplistan – en effekt av TV-serien Clark

Kate Bush når in på topplistor igen på grund av TV-serien Stranger Things, och även Ted Gärdestad får nu nya framgångar tack vare TV-serien Clark.

Vi har tidigare kunnat berätta att Kate Bush rusar i popularitet sedan Running Up That Hill (A Deal With God) från 1985 hade en stor roll i första delen av TV-serien Stranger Things fjärde säsong.

Förra måndagen ökade streamingen av låten med 8 700 procent på Spotify. Sedan de första sju avsnitten av den nya säsongen släpptes den 27 maj har streamingen av hennes katalog ökat med 1 600 procent.

– Tack vare streaming kan fantastiska låtar återupptäckas av nya fans och i helt nya kontexter. Ökningen av Kate Bushs streams visar hur musiklyssnandet hänger ihop med det som händer i populärkulturen i övrigt och hur oerhört snabbt en låt kan ta sig från en tv-serie och in i människors hörlurar, sa Johan Seidefors, nordisk innehållschef på Spotify, i ett pressmeddelande.

Nu visar det sig att samma metod fungerar för Ted Gärdestad som just nu ligger på en nionde plats på Sverigetopplistan med Jag Ska Fånga En Ängel från 1973. Detta efter att den var med i det tredje avsnittet av TV-serien Clark av Jonas Åkerlund om Clark Olofsson. Och det har även blivit populärt att använda låten bland användare på TikTok.

Låten skrevs redan i början av 70-talet av Ted ihop med sin bror Kenneth och har även släppts i en engelsk version, Gonna Make Me An Angel. Nedan kan du lyssna till det svenska originalet:

LÄS OCKSÅ: Hör Ted Gärdestad-klassiker i trallpunk-version

ANNONCE